Algemeen

 • Is de SuitMyCase koffer eigenlijk duurzaam?

  SuitMyCase is een heel duurzaam concept, want deze koffer is voor altijd! Alle SuitMyCase koffers bestaan uit losse onderdelen, daardoor is het super simpel om iets te vervangen wanneer dit nodig is. Op deze manier is het niet nodig om je hele koffer weg te gooien mocht je toch onverwachts een ongelukje hebben gehad of wanneer je de koffer wil voorzien van een nieuw smaakje. Minder gedoe en minder plastic afval. Dit is fijn voor jou en voor onze planeet!

 • Is de SuitMyCase koffer geschikt als handbagage?

  De koffer heeft een afmeting van 55 x 35 x 20cm, daarmee is hij geschikt als handbagage voor haast alle airlines. Toch raden we het aan om vooraf altijd even de richtlijnen van de specifieke airline waarmee je reist vooraf even te checken. Want regels en ook de toegestande afmeting voor handbagage wil nog wel eens veranderen. Hier vind je een link naar de huidige richtlijnen voor handbagage per airline.

Ontwerpen

 • Van welke onderdelen kan ik de kleur kiezen?

  In onze configurator kun je de kleuren kiezen voor de voor- en achterkant van de koffers en de wielcaps.

  Meer informatie vind je op de pagina van de koffer

 • Kan ik een extra bedrukking toevoegen aan de koffer?

  Helaas niet. Bij Suit My Case kun je de kleuren van verschillende onderdelen kiezen, maar geen extra bedrukking.

  Wil je toch echt heel graag een koffer met je eigen bedrukking erop, kan dan zeker even op Print My Suitcase!

Betaling

 • Op welke manieren kan ik betalen?

  Het is momenteel mogelijk om af te rekenen via iDeal, Credit Card en Bancontact.

Levering

 • Hoelang is de levertijd van mijn koffer?

  Wij houden 3 werkdagen levertijd aan.

 • Krijg ik een Track & Trace code van mijn bestelling?

  Natuurlijk! Op het moment dat wij je koffer versturen, ontvang je een T&T code via het e-mail adres dat je opgeeft tijdens het bestelproces.

Service

 • Ik heb schade aan mijn koffer, moet ik nu een hele nieuwe koffer kopen?

  Zeker niet! Omdat de Suit My Case koffer bestaat uit losse onderdelen, kun je eenvoudig alleen het onderdeel vervangen waar schade aan is ontstaan in onze shop.

 • Mijn koffer is beschadigd tijdens of na de reis, wat nu?

  Als je koffer is beschadigd tijdens je reis, bijvoorbeeld op de luchthaven of in het vliegtuig, wordt dit helaas niet gedekt door onze garantie. Als dit gebeurt kun je dit het beste direct melden bij de maatschappij waarmee je hebt gereisd, aangezien zij aansprakelijk zijn voor de opgelopen schade. Je kunt op de luchthaven bij de bagageservice balie in de douanehal vragen naar het PIR-formulier (Property Irregularity Report). Maak ook foto’s van de opgelopen schade als bewijsmateriaal! Na het ontvangen van je bagage heb je zeven dagen de tijd om de luchtvaartmaatschappij schriftelijk aansprakelijk te stellen. Voeg hierbij het klachtenformulier en je PIR-formulier toe.

 • Hoe stel ik het cijferslot van mijn koffer in?

  Het instellen van je slot is erg eenvoudig en zo gebeurd. En om het nog makkelijker te maken hebben wij voor jou de handleiding én een instructie filmpje.
  Tip: kies een code die je niet snel vergeet en schrijf hem ergens op!

 • Mijn trolleysysteem is kapot, wat moet ik nu doen?

  Voor het trolleysysteem geldt eigenlijk hetzelfde als voor het handvat. Wij hebben geen losse reserve trolleysystemen, maar je kunt een nieuwe achterkant voor je koffer bestellen. Laat het ons weten en dan kijken we even samen of het binnen de garantie valt of niet.

 • Er zit een deuk in mijn koffer, kan ik dit repareren?

  Jammer genoeg zal het niet lukken om de deuk onzichtbaar te verwijderen. Door kracht waarmee de deuk veroorzaakt is zal het materiaal ‘opgerekt’ zijn en dit blijf je zien. Je kunt proberen om de deuk met een haardroger te verwarmen, beurtelings de binnen- en buitenzijde, en dan de deuk met een stevig stomp voorwerp terug te duwen.

 • Mijn wiel is stuk, kan ik die los bestellen?

  Dat kan zeker! Dat is nu juist het mooie van SuitMyCase, deze koffer is in principe voor altijd! Is er een onderdeel kapot, dan bestel je alleen dat onderdeel los bij. De wielen zijn in een setje van 2 stuks te bestellen in onze shop.
  Twijfel je of de schade aan je wiel(en) onder de garantie valt, neem dan even contact met ons op.

 • Wat valt er allemaal onder de garantie?

  In het geval van productie- en fabricagefouten bieden wij op al onze koffers een garantie van twee jaar.

 • Wat valt er niet onder de garantie?

  Helaas kunnen wij niet met elke beschadiging helpen. Ruwe behandeling, verkeerd gebruik, slijtage, verwaarlozing, luchthavenschade of andere gebeurtenissen die niet onder productie of fabricagefout vallen worden niet meegenomen in de garantie. In het geval dat de koffer is opengebroken bij bijvoorbeeld de rits of het slot vervalt de garantie ook. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met je verzekering.

 • Mijn handvat is kapot, wat moet ik nu doen?

  Helaas hebben wij geen reserve handvatten. Als het handvat kapot is, kun je een nieuwe achterkant bestellen, dat is natuurlijk beter dan een geheel nieuwe koffer! Als dit binnen het garantie termijn & voorwaarden valt, krijg je deze uiteraard gratis van ons. Neem in ieder geval even contact met ons op!

 • Mijn ritspuller is kapot, wat moet ik nu doen?

  Je kunt een nieuwe puller bestellen door te mailen naar info@suitmycase.com. Je krijgt van ons dan gratis een nieuwe, zodat je deze gemakkelijk zelf kunt vervangen!

 • Ik ben toch niet helemaal blij met mijn aankoop, kan ik deze retourneren?

  Balen om te horen dat je toch niet helemaal blij bent, maar je kunt de koffer zeker retourneren! Na aankoop kun je je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst, onbeschadigd en in de originele verpakkingen kosteloos retourneren. Hiervoor moet je de volgende 3 stappen volgen:
  1. Mail naar info@suitmycase.com en vermeld hierin het emailadres (ook gebruikt voor aankoop), het ordernummer en de reden van het retourverzoek. Dan ontvang je van ons een retourlabel om de bestelling vervolgens kosteloos retour te sturen.
  2. Vul dit retourformulier in en voeg dit toe bij je retourzending (in de doos). Let op: zonder dit formulier kan je retour niet in behandeling worden genomen.
  3. Zorg dat je alle onderdelen compleet en in originele, onbeschadigde verpakking in de doos doet. Maak de doos goed dicht, zodat er niks uit kan vallen tijden de retourzending.
  Plak het retourlabel zichtbaar aan de buitenkant op de doos over het oude verzendlabel op de doos.